Dogovoren pretovar bakra iz Bora preko Luke Bar – U 2021. očekivano 350.000 tona

U Luci Bar najavljen je projekat od velikog značaja za privredu Crne Gore i Srbije – tokom ove godine očekuje se pretovar 350.000 tona koncentrata bakra kompanije Zijin Bor, uz planirano značajno povećanje do nivoa od po 700.000 tona u 2022. i 2023. godini, saopšteno je nakon sastanka predstavnika kompanija Zijin Bor, Srbija Kargo, Trans Cargo Logistic i Luke Bar.

Na sastanku su analizirani dosadašnji poslovni aranžmani, te najavljena priprema ambicioznih planova za korišćenje kapaciteta Luke Bar za pretovar tereta kompanije Zijin u narednim godinama.

– Dogovorena saradnja na pretovaru koncentrata bakra, sa mogućnošću proširenja dalje saradnje pretovarom i drugih vrsta tereta za potrebe kompanije Zijin Bor, predstavlja punu valorizaciju logističkog pravca preko Luke Bar – saopšteno je iz ove luke.

Svi učesnici sastanka saglasili su se u oceni da se radi o ozbiljnom poslovnom projektu, čiji su očekivani efekti višestruko pozitivni po kompletnu privredu kako države Crne Gore, tako i države Srbije.

Sastanku u Baru uz čelnike navedenih preduzeća je prisustvovao i državni sekretar za saobraćaj i pomorstvo u Ministarstvu kapitalnih investicija Crne Gore Zoran Radunović.

Foto: lukabar.me