Ever Given uspešno prošao kroz Suecki kanal

Teretni brod Ever Given, koji je u martu potpuno blokirao Suecki kanal, danas je uspešno prošao tim plovnim putem i uplovio u Crveno more.

Uprava Sueckog kanala (SCA) je saopštila da je brod uplovio u Suecki kanal na putu iz Britanije za Kinu, kao deo konvoja od 26 plovila, a da su za vreme njegovog prolaska bile preduzete dodatne bezbednosne mere, prenela je agencija Tanjug.  Ever Given su, naime, tokom plovidbe kroz Suecki kanal pratila dva tegljača kao i grupa iskusnijih kormilara koje je odredila SCA.

Ove nedelje stigla je zanimljiva vest o jednom neobičnom putniku koji je konačno stigao na odredište, nakon što je mesecima bio zaglavljen među tovarom na brodu Ever Given. Reč je o maketi dinosaurusa tiranosaurus reks, koji je iz Kine putovao za Veliku Britaniju.

Kako se odvijala saga sa teretnjakom koji se nasukao u Sueckom kanalu i blokirao ga na skoro 7 dana, te uzdrmao globalne lance snabdevanja i doneo posledice o kojih se svetska ekonomija još oporavlja, pročitajte u tekstovima koje smo objavljivali tokom prethodnih meseci. 

Foto: YouTube/PrintScreen, Video: Daily Mail /nasukani brod 23. marta