I dva brodarska giganta investiraju u project44 – Kompanija se dokapitalizuje za 80 miliona dolara

Kompanija project44 pre nekoliko dana je najavila rundu strateškog finansiranja od 80 miliona dolara koju vode Generation Investment Management i Maersk-ova matična kompanija, A.P. Moller Holding. Uz učešće CMA CGM, project44 je sada privukao investicije dve najveće svetske brodarske kompanije. Prema ovoj online platformi, poslednja runda finansiranja dovodi njenu procenu na 2,7 milijardi dolara.

Drugi koji su učestvovali u krugu finansiranja bili su Goldman Sachs, TPG, Emergence Capital, Chicago Ventures, Sapphire, 8VC, Sozo Ventures i Omidyar Technology Ventures.

Prema najavama iz project44, novi investitori će omogućiti kompaniji da pojednostavi svoj pristup podacima, dok „nastavlja da bude neutralana“ u svojim odnosima sa prevoznicima.

Štaviše, project44 navodi da će finansiranje olakšati dalje akcije za bolje merenje i ublažavanje emisija štetnih gasova u globalnom lancu snabdevanja.

Ova investicija će, kako se navodi, pomoći klijentima kompanije da ispune nove zahteve za izveštavanje o ugljeniku u skladu sa Međunarodnom pomorskom organizacijom (IMO) i direktivom EU o korporativnoj održivosti koju je predložila (CSRD), koja poziva kompanije da mere i izveštavaju o emisijama iz opsega 3.

Komentarišući najavu, Jett McCandless, osnivač i izvršni direktor project44, rekao je da će ovaj najnoviji krug finansiranja ubrzati sposobnost kompnije da poveže sve strane u ekosistemu lanca snabdevanja i isporuči podatke o vidljivosti emisija  prevoznicima, špediterima i klijentima.

– Sa ovim podacima, naši klijenti su u mogućnosti da nadmaše svoje konkurente tako što bolje upravljaju zalihama, pružaju izuzetno korisničko iskustvo i izgrađuju predvidljiviji i otporniji lanac snabdevanja. Nastavićemo da pružamo neverovatnu vrednost za naše klijente, bez obzira na izazove ili mogućnosti koje donosi 2023. – dodao je, prenosi trans.info.

Šta karakteriše project44?

Sa sedištem u Čikagu, project44 pruža naprednu platformu za vidljivost za prevoznike i pružaoce logističkih usluga. Povezan sa hiljadama prevoznika širom sveta, project44 podržava sve načine transporta i vrste otpreme.