Komisija predlaže da se odobri ponuda kompanije iz UAE za Luku Novi Sad

Komisija za sprovođenje postupka privatizacije Luke Novi Sad AD donela je odluku kojom Ministarstvu privrede predlaže da odobri prijavu jedinog ponuđača u postupku, kompanije P&O Ports Dubai iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, odluka je doneta nakon druge sednice Komisije koja je održana 18. marta 2019. godine, a na kojoj je pregledana dopunjena dokumentacija ponuđača.

Komisija je konstatovala da je P&O Ports Dubai u potpunosti postupio u skladu sa odlukom Ministarstva privrede od 5. marta 2019. godine i dokazao ispunjenost svih kvalifikacionih uslova propisanih javnim pozivom, kao i da je sva ostala dokumentacija u skladu sa Uputstvom za ponuđače i zakonskim propisima koji regulišu privatizacije.

Ministarstvo privrede će, u narednom periodu, pozvati učesnika na otvaranje finansijske ponude.

Podsetimo, nakon otvaranja ocenjeno je da je jedina ponuda za privatizaciju Luke Novi Sad nepotpuna. Kako je tada navedeno, Ministartsvo privrede je o tome trebalo zvanično da obavesti nadležne u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i zatraži dopunu dokumentacije.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.