„Kuehne Nagel“ predstavio Globalni kalkulator ugljen-dioksida

Kompanija „Kuehne + Nagel“ je saopštila da kontinuirano poboljšava svoje mogućnosti izračunavanja emisije CO2 i prva svojim klijentima nudi tačne podatke umesto procena. Globalni kalkulator ugljen-dioksida u pomorskom transportu (The Global Seafreight Carbon Calculator GSCC) omogućava izračunavanje emisije CO2, SOx i NOx za kontejnerska i LCL kretanja od vrata do vrata i dostupan je na „Kuehne + Nagel“ veb strani.

Napravljen po evropskom standardu EN 16258, GSCC je pomoćni alat za planiranje koji pomaže klijentima da kalkulišu i kreiraju kompleksni lanac snabdevanja. Osnovna metodologija programa je bazirana na standardima Radne grupe za čist teret za emisiju CO2 (Clean Cargo Working Group standards for CO2 emissions), čime se može dobiti individualna trgovačka ruta bazirana na CO2 otisku po gramu/TEU/km.

Dodatno, GSCC ističe detaljne informacije o SOx. GSCC omogućava: emisiju CO2 u realnom vremenu, model za izračunavanje strategijske simulacije CO2 otiska, visok stepen preglednosti emisije CO2 u pomorskom i intermodalnom transportu, izveštaj o emisiji CO2 baziran na brodarima.

Na zahtev, „Kuehne + Nagel“ takođe može obezbediti klijentu poseban izveštaj o emisiji CO2, sa svojim unapređenim Globalnim kalkulatorom ugljen dioksida u pomorskom transportu. Ovaj alat je dizajniran da prati emisiju CO2 koja nastaje iz transportnih aktivnosti i izveštaji uključuju podatke o stvarnoj emisiji koje obezbeđuju prekookeanski brodari. Podaci su potpuno integrisani u platformu KN Login i dozvoljavaju selekciju izveštaja po ruti, regionu, zemlji, načinu transporta ili po brodaru, navodi kompanija u saopštenju.

Sa oko 63.000 zaposlenih na 1.000 lokacija u više od 100 zemalja, „Kuehne + Nagel“ grupa je jedna od vodećih svetskih logističkih kompanija. Jaka tržišna pozicija je zasnovana na pomorskom, avio, drumskom transportu i ugovornoj logistici sa jasnim fokusom na segmente dodate vrednosti, kao što su integralna logistička rešenja bazirana na IT tehnologijama.