Lučke takse štete izvozu žitarica iz Srbije

Uvođenje novih lučkih i pristanišnih taksi preti da smanji izvoz žitarica iz Srbije, a postoji i realna opasnost da strani brodari počnu da nas zaobilaze i pristaju u lukama u drugim zemljama gde nema takvih nameta, izjavio je  direktor Udruženja „Žita Srbije“ Vukosav Saković.

– Pred Novu godinu dobili smo šest novih taksi koje je Vlada Srbije odobrila novoformiranoj Agenciji za upravljanje lukama –  rekao je Saković, dodajući da su se privrednici tim povodom u četiri protekla meseca više puta obraćali vladi i nadležnim ministarstvima.

Saković je ukazao da se donekle izašlo u susret njihovim zahtevima pa su neke takse privremeno stornirane, a neke smanjene, ali i dodao da međutim, i dalje predstavljaju ozbiljan problem u plasmanu robe koja se transportuje rečnim putem, pa i žitarica.

Ilustrujući efekte novh nameta, on je za primer naveo taksu za korišćenje obale, gde vlasnik robe koja se izvozi ili uvozi plaća 17 dinara po toni žitarica.

– To ne zvuči kao veliki iznos, ali ako preračunamo na jedno plovilo, onda je to 1.200 evra po barži. Mi očekujemo da Dunavom otpremimo oko 3,5 miliona tona robe, računajući sve žitarice, i onda ta taksa iznosi oko 400.000 evra koje ispumpavamo iz privrede i upumpavamo u administrativne tokove – zaključio je Saković.

On je dodao da, iako Agencija za upravljanje lukama tvrdi da te takse postoje u svim rečnim lukama, prema saznanju Udruženja, od 33 utovarna mesta u Mađarskoj samo tri mesta imaju takse.

Pošto se takse podjednako odnose na naše i strane brodove, prema rečima Sakovića, postoji realna opasnost da će nas strani brodari zaobilazati, pa će ići linijom manjeg otpora i pristajati u mađarskim, rumunskim ili bugarskim lukama.

On je upozorio da ti nameti utiču na našu konkurentnost i na kraju će biti „prevaljeni na leđa“ proizvođača, jer kupci nisu spremni da zarad taksi u našim lukama plaćaju skuplje robu.