AKVIZICIJE: Lučki gigant DP World preuzima Imperial Logistics

DP World spreman je da zaključi kupovinu kompanije Imperial Logistics Limited, čije je sedište u Južnoj Africi, budući da su svi uslovi – koji uključuju i regulatorna odobrenja, uspešno ispunjeni. Transakcija će biti realizovana 14. marta.

Vest o novoj akviziciji kompanije DP World usledila je nepunih mesec dana nakon što je lučki gigant izvestio o porastu pretovara kontejnera za 9,4% u 2021. godini i ujedno najavio nastavak rasta i u 2022.

Generalni direktor Imperial grupacije Mohammed Akoojee istakao je da će vrhunska infrastruktura kompanije DP World, s posebnim fokusom na ulaganja i stručnost u lukama afričkog kontinenta, u kombinaciji sa logističkim rešenjima i platformama kompanije Imperial, omogućiti pružanje integrisanih end-to-end rešenja duž ključnih trgovinskih ruta ka i iz Afrike.

Akoojee dodaje i da će globalna mreža kojom raspolaže DP World, kao i vodeća tehnologija, obim trgovine i vešto poslovanje, omogućiti dalji razvoj strategije kompanije Imperial.

Generalni direktor DP World-a Sultan Ahmed Bin Sulayem istakao je da Imperial ima značajno prisustvo na afričkom tržištu, gde se očekuje veliki porast trgovine, pod uticajem rasta broja stanovnika i ubrzane urbanizacije.

DP World i podružnice zapošljavaju preko 71.000 ljudi širom sveta. Kompanija sveobuhvatnim asortimanom proizvoda i usluga pokriva sve karike integrisanih lanaca snabdevanja, u 69 zemalja na šest kontinenata.

Izvor/foto: dpworld.com