Luka Bar ugovorila nove velike poslove sa srpskim kompanijama

Luka Bar očekuje rekordni pretovar od milion tona za prvih šest meseci ove godine, nakon što je rukovodstvo potpisalo više ugovora kojima se obezbeđuju novi prihodi i radna mesta u kompaniji.

Ova državna kompanija je nakon učešća na sajmu poljoprivrede u Novom Sadu potpisala ugovor sa Elixir Grupom, jednom od najznačajih firmi u Srbiji u oblasti proizvodnje i prerade veštačkog đubriva. Zahvaljujući tom ugovoru, predviđen je pretovar sumporne kiseline i ubrzo se očekuju prve količine.

– Potpisan je ugovor i za potrebe kompanije Drenik za pretovar balirane celuloze i prvi brod se očekuje sredinom ovog meseca. Vrednost ugovora je skoro milion evra, čime postaju značajan partner.  Uz to, potpisan je Memorandum o razumevanju sa stranom kompanijom LNG Alliance Pte Ltd, koja je je zainteresovana za ulaganje u razvoj terminala za prijem gasa i tečnog prirodnog gasa – istakao je izvršni direktor Luke Bar Ilija Pješčić za Vijesti.

On je dodao i da su za prvih pet meseci ostvarili pretovar od preko 815.000 tona, dok već u junu imaju najavu za pretovar od preko 200.000 tona, koji je jednim delom već i završen.

Saradnja sa preduzećima iz Srbije, pre svega kompanijom Zijin Bor, važan je deo poslovanja Luke Bar. Podsetimo, rukovodstvo barske luke još početkom godine najavilo je privlačenje većih količina tereta iz regiona kao jedan od prioritetnih zadataka.

Foto: lukabar.me