INVESTICIJE: Luka Bar ulaže 5 mil EUR u opremu

Luka Bar nabavlja lučku mehanizaciju kako bi unapredila tehnologiju pretovara tereta, a ukupna vrednost pokrenutih investicija je 5 mil EUR. Izabran je isporučilac elektro viljuškara nosivosti dve tone (četiri komada), sklopljen je ugovor o isporuci sredstava i teče rok za isporuku, saopštila je ta kompanija.

– U završnoj fazi je i investicija nabavke tri tegljača sa tri kiper poluprikolice i tri šleper poluprikolice. U toku je vrednovanje prispelih ponuda po javnom pozivu za nabavku viljuškara nosivosti 25 tona. Objavljen je javni poziv za nabavku četiri viljuškara nosivosti tri tone, osim pomenutog pokrenuta je i nabavka material handlera, reach stackera i mobilne dizalice – navode u barskoj kompaniji.

Rok za dostavu ponuda je 30. decembar i istog dana će biti javno otvorene prispelih ponuda.

Takođe, Luka Bar je izgradila novo montažno skladište na operativnoj obali Volujice.

– Novo višenamensko skladište značajno će unaprediti usluge naše kompanije. U prvoj fazi skladište će omogućiti prihvat rasutih tereta koji zahtevaju skladištenje u zatvorenom prostoru. Vrednost investicije je 91.170 EUR. Montažno skladište izradila je renomirana slovenačka firma Petre, koja posluje od 1990. godine. Dimenzije skladišta su 20 metara širine, 60 metara dužine i 4,5 metra visine – kazali su iz Luke, poručujući da će kompanija nastaviti sa daljim ulaganjima u novu opremu i mehanizaciju, sa ciljem unapređenja poslovanja i optimizacije procesa rada.

Podeli na društvenim mrežama: