Luka Rijeka: Neto dobit više nego prepolovljena

„Luka Rijeka“ je objavila da je u prvom polugodištu ostvarila prihode u iznosu od 86,4 miliona kuna ( oko 11,7 mil EUR) te neto dobit od 3,9 miliona kuna ( oko 527.000 EUR), dok su rezultati u prvih šest meseci bili opterećeni ulaganjima na kopnu i troškovima aktivnosti usmerenih optimizaciji lučkih operacija.

Po podacima iz konsolidovanog izveštaja Luka Rijeka grupe objavljenim na Zagrebačkoj berzi, ukupni su prihodi u prvom polugodištu iznosili 86,4 miliona kuna, što je 12% manje nego u isto vreme lani, dok su ukupni rashodi pali za osam posto, na 82,4 miliona kuna.

Dobit grupe je i više nego prepolovljena, iznosila je 3,9 miliona kuna u prvom polugodištu ove godine naspram 8,1 milion kuna u istom periodu lani.

– Smanjenje prihoda proizašlo je iz promene u strukturi tereta – pretovareno je manje tereta s većom pretovarnom stopom. Na niži obim pretovara uticalo je između ostalog kašnjenje u utovarnim lukama, kao i akumulacija tereta na skladišnim platoima u Luci Rijeka. Teret nije mogao biti izvezen na vreme iz terminala u Rijeci uglavnom zbog ograničenja železničke mreže. Posada luke takođe se borila s kvarom ključnog pretovarnog uređaja na terminalu Bakar – objašnjava se u saopštenju.

Podeli na društvenim mrežama: