MSC nudi 5,7 milijardi evra za logističku kompaniju Bollore grupe

Kompanija MSC ponudila je 5,7 milijardi evra za kupovinu Bollore Africa Logistics, kompanije zadužene za transportne i logističke aktivnosti Bollore grupe u Africi.

Kako se navodi u saopštenju, MSC Grupi dat je „ekskluzivitet da do 31. marta 2022, nakon dodatne faze dubinske analize i ugovornih pregovora, podnese prodajnu opciju“.

Završetak prodaje zahtevao bi odobrenje regulatornih organa i organa za zaštitu konkurencije, kao i određenih partnera Bollore Africa Logistics. Grupa Bollore će blagovremeno izvestiti o ishodu ovih ekskluzivnih pregovora, dodaje se u saopštenju.

Osnovana 1822. godine, Bollore Group je među 500 najvećih kompanija na svetu. Stabilnost akcionarske baze omogućava joj da prati dugoročnu investicionu politiku. Zahvaljujući svojoj strategiji diverzifikacije zasnovanoj na inovacijama i međunarodnom razvoju, Grupa trenutno drži jake pozicije u svoje tri oblasti poslovanja: transport i logistika, komunikacije, skladištenje električne energije i sistemi.

Bollore ima infrastrukturu u više od 20 zemalja na afričkom kontinentu, uključujući mrežu 16 koncesija za luke, skladišta, železnička čvorišta. Iako mala po prometu, afrička logistička podružnica je 2020. godine ostvarila 2,1 milijardu evra. Zapošljava više od 20.000 ljudi, prenosi africanews.com.