MSC osigurao prvo mesto na listi najvećih brodara, Maersk se širi u drugim delatnostima

Brodski gigant MSC povećao prednost nad svojim partnerom u 2M savezu, kompanijom Maersk, na vrhu lestvice najvećih svetskih brodarskih kompanija, premašivši razliu od 100.000 TEU. Prema najavama, ovaj jaz će se znatno povećavati u narednim mesecima, piše pomorac.hr.

Najnoviji podaci Alphaliner-a pokazuju da se flota MSC-a sastoji od 664 plovila ukupnog kapaciteta od 4.351.960 TEU. To je za 103.840 TEU više od Maersk-ovog ukupnog kapaciteta od 4.248.120 TEU, koji pak poseduje nešto više brodova – ukupno njih 731.

Kako je 6. januara izvestio Alphaliner, MSC je ove godine po prvi put prestigao Maersk po kapacitetu flote, zvanično postavši najveća svetska kompanija u ovoj industriji. To je prvi put u 25 godina da Maersk nije na vrhu, a sudeći prema MSC-ovoj knjizi porudžbina, teško da ponovo preuzeti vođstvo.

Naime, MSC trenutno ima najveću knjigu narudžbi u čitavoj pomorskoj industriji, a novoizgrađenim brodovima će tokom narednih nekoliko meseci osigurati prednost od više od 500.000 TEU.

MSC je, od svojih skromnih početaka 1970. godine i flote koja se sastojala samo od nemačkog plovila Patricia kupljenog od Hapag-Lloyd-a, danas izrastao u brodarskog diva sa 664 plovila. Samo od avgusta 2020, ova kompanija je kupila čak 186 korišćenih brodova, što predstavlja najveće povećanje flote u 66 godina staroj istoriji kontejnerizacije.

S druge strane, Maersk je poslednjih godina odlučio da proširi svoje poslovanje. Iz kompanije su više puta naglasili da nameravaju da postanu “logistički integrator”, s flotom ne većom od 4 do 4,4 miliona TEU. Iako više nije najveća pomorska kompanija na svetu, Maersk namerava da se proširi i uključi u sve aspekte lanca snabdevanja, brendirajući se kao “integrisana logistička i transportna kompanija”. Njihova nastojanja dokazuju i nedavni potezi. Naime, pokretanje kompanije Maersk Air Cargo za avio-prevoz tereta, akvizicija logističke kompanije LF Logistics vredna 3,6 milijardi dolara, ali i kupovina električnih kamiona, samo su neki od nedavnih „izleta“ Maersk-a van pomorske industrije.

– Ako MSC na kraju i bude imao veće kapacitete nego mi, to nije kraj sveta – rekao je CEO kompanije AP Moller Maersk Søren Skou.

To nije ono po čemu želimo da budemo broj jedan. Naš fokus je na tome da imamo mnogo veći prihod po prevezenom kontejneru.

Sličnog stava je i generalni direktor kompanije MSC Søren Toft, koji je komentarisao prednost MSC-a nad kompanijom Maersk.

– Mi u MSC-u nikada ne postavljamo za cilj da budemo najveći. Rast, profitabilnost i podrška klijentima ono su što nas je pokretalo i ono što će nas i dalje gurati napred.

Nadmetanja na Pacifiku

Maersk je takođe nedavno prestigao CMA CGM i COSCO, te postao najveći prevoznik tereta po tonaži na transpacifičkim rutama. Prema izveštaju sajta Alphaliner, upravo su 2M saveznici, MSC i Maersk, najbrže rastući prevoznici po prevezenim TEU na ovim rutama.

Izvor: pomorac.hr