„Na našem delu Dunava nema čekanja“ – Suša menja pravila u rečnom teretnom saobraćaju

Bez rashladnih uređaja se ne može – a klime uvećavaju potrošnju struje tokom vrelih dana i do 10%. Dugotrajna suša u Evropi umanjila je poljoprivredne prinose, otežava rad energetskih kapaciteta, a ugrožen je i rečni transport. 

Iz Evrope poslednjih dana, naime, stižu vesti o smanjenom obimu, ali i o pojedinim obustavama rečnog saobraćaja. Govoreći o situaciji na rekama, Veljko Kovačević, pomoćnik ministra za vodni saobraćaj i bezbednost plovidbe u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekao je za RTS da se kod nas ne očekuju značajniji problemi, uprkos činjenici da se suočavamo sa nepovoljnom hidrološkom situacijom.

Na Dunavu i Savi na najvećem delu toka imamo vodostaj ispod niskih plovidbenih nivoa, odnosno uticaj vodostaja je nepovoljan za plovodbu. Kada je u pitanju Tisa, ona je hidrološki i morfološki zahvalna reka i na Tisi nemamo probleme, osim u delu predpristaništa za brodsku prevodnicu, rekao je Kovačević.

Drina je pod uticajem niskog vodostaja i u režimima niske granične vrednosti, naveo je.

Da li teret negde stoji?

Rečni teretni saobraćaj veoma je važan za Srbiju – sirova nafta stiže naftovodom, ali derivati iz uvoza uglavnom Dunavom baržama. Osim toga, rekom se doprema i ugalj iz uvoza, kao i građevinski materijal, izvoze se žitarice… Na pitanje da li negde neki teret stoji i ima li kritičnih mesta, Kovačević podseća da situacija na pojedinim sektorima zahteva uvođenje određenih restrikcija za plovidbu.

– Svaka država u režimu do niskog plovidbenog nivoa garantuje 2,5 metara dubine za plovidbu, mi smo na nekim sektorima ispod niskog plovidbenog nivoa i to zahteva uvođenje određenih restrikcija za plovidbu.

Najznačajnije restrikcije koje smo za poslednja tri dana uveli se odnose na Čortanovce i Arankinu adu gde smo ograničičli gaz plovidbe na 1,8m, a uobičajeno je 2,5m, to znači da brodovi mogu manje da krcaju kada prolaze te delove, rekao je Kovačević.

– Kada je reč o preostala tri sektora, to su Mohovo, Futog i Beška, tu nismo ograničavali gaz brodova, suzili smo plovni put, sa 180 metara na 90 metara, ali i tih 90 omogućava dvosmernu plovidbu. Nemamo nigde nikakva čekanja na našem delu Dunava – dodao je pomoćnih ministra.

Nadležni će do kraja nedelje poslati mehanizaciju, kako bi pokušali da i pri niskim vodostajima „otčepe“ Čortanovce i Arankinu adu, kako bi se dobili puni profili plovnog puta.

Vodostaj na evropskim rekama 

Nemačka je već upozorila – zbog niskog vodostaja rečni brodovi sada mogu da prevoze samo polovinu tereta. Kovačević kaže da to znači velike gubitke za industriju, velike probleme za brodarstvo, budući da je situacija i na Rajni i na Dunavu nepovoljna.

– Gledao sam pre dve nedelje izveštaje sa vodomerne stanice na Rajni, koja je bila 78 cm, juče je bila 71 cm, a 200 cm je normalan vodostaj. Onda vidite sa kakvim se problemima suočavaju na Rajni – kaže Kovačević, ističući da to ima nepovoljan uticaj na ekonomiju EU.

Kada je reč o Dunavu, najnepovoljnija situacija je u Bugarskoj, gde je od pre dva dana potpuna obustava plovidbe, na sektoru Dunavica.

Srbiji, kao i Rumuniji, od velikog značaja je Đerdap, a Kovačević podvlači da on radi u regularnom režimu.

Poboljšanje očekivano krajem jula 

Govoreći o prognoze kada je reč o dotocima u narednom periodu, Kovačević kaže da bi oko 30. jula trebalo bi da dođe do malog poboljšanja, da imamo stagnaciju vodostaja.

– Onda smo pobedili što se nas tiče. Veći priliv će biti uslovljen i većim kišama, koje se najavljuju u Nemačkoj i Austriji početkom avgusta – rekao je.

Kada poredimo prošlu i ovu godinu, Kovačević je rekao da „nismo baš u proseku“, ali i da „nisu dramatične prilike kao 2018. godine“.

– Ovo jeste nizak je vodostaj, to je priroda a mi moramo da se prilagodimo tome – zaključio je Kovačević u izlaganju za RTS.