Pirej rekordno profitabilan u 2021. – Grčka luka kao alternativa Novom putu svile

Luka Pirej zabeležila je izuzetne rezultate u 2021. godini. Kako se navodi u zvaničnom saopštenju Piraeus Port Authority (PPA), promet u prethodnoj godini iznosio je 154,2 miliona evra u poređenju sa 132,9 miliona evra u 2020, što je povećanje od 21,3 miliona evra ili 16%.

U 2021, kako se dodaje, dobit pre oporezivanja iznosila je 49,2 miliona evra (naspram 36,9 miliona evra u 2020, što je povećanje od 12,3 miliona evra ili 33,3%), a dobit nakon oporezivanja 36,8 miliona evra (špovećanje od 39,4% u poređenju sa 26,4 miliona evra u 2020). Konačno, predložena dividenda po akciji iznosila je 0,63 evra i povećana je za 57,5% u odnosu na 2020. godinu (0,40 evra).

– Ovo je najviši nivo profitabilnosti istoriji PPA – navodi se u saopštenju. 

U poređenju sa prethodnom godinom, Pier I na Kontejnerskom terminalu ostvario je povećanje od 13,9% u TEU pretovaru, dok je promet vozila na auto-terminal povećan 40,6%.

Alternativa

Evroazijska transportna industrija na Luku Pirej gleda kao na alternativno rešenje za poremećaje u lancima snabdevanja izazvane ratom u Ukrajini, piše specijalizovani portal railfreight.com. Nils Muller, menadžer za železnicu u DSV Global Transport&Logistics, izjavio je nedavno je da Pirej trenutno među vodećim rešenjima za evroazijski transport.

Pošto su železničke rute Novog puta svile blokirane ili ne mogu da podnose povećanu potražnju, Pirej bi mogao da funkcioniše kao evropska kapija za azijski teret.

Ipak, kako bi se iskoristio ovaj talas, neophodno je da – osim proširenja lučkih kapaciteta – dođe i do značajnijih ulaganja u železničku vezu sa centralnom Evropom.  Među preprekama za ostvarivanje punog potencijala, koji Pirej ima u pogledu kapaciteta i lokacije luke, jesu i radovi na grčkoj železničkoj mreži, kao i na Koridoru 10 koji vodi preko Balkana, piše railfreight.com. 

Proširenje 

Kojom dinamikom će teći razvoj grčke luke jedno je od pitanja koje se postavlja, budući da je najviši administrativni sud (The Council of State) ove zemlje prošle sedmice “zakočio” proširenje vredno 4,3 milijarde evra, uz navode da nije obezbeđena dovoljna procena uticaja na životnu sredinu, navodi railfreight.com.

Investicioni plan za luku Pirej, podsetimo, bio je ključni deo ugovora o koncesiji iz 2016. između Uprave luke Pirej (PPA) i kompanije COSCO.