Promet na kontejnerskom terminalu Brajdica i dalje raste

U prva dva meseca 2022. godine, na kontejnerskom terminalu Brajdica u riječkoj luci, promet kontejnera porastao je za 30% u odnosu na isti period prethodne godine.

Sve bolje rezultate terminala prati još jedna zanimljiva vest. Naime, na terminalu kojim upravlja kompanija Jadranska vrata d.d., početkom marta obeležen je i jedan jubilej. Kako je zbog rasta prometa povećana i radna snaga, zaposlenje je dobio jubilarni 200. radnik. Prvog marta u stalni radni odnos stupilo je 7 novih radnika, te je ukupan broj zaposlenih u kompaniji porastao na 206 stalno zaposlena, odnosno na više od 250 radnika ukoliko se uračunaju i kooperanti.

– Na osnovu pozitivnih projekcija razvoja riječke luke nastavljamo sa povećanjem radne snage. Od sredine 2019. godine zaposlili smo 37 novih radnika – rekao je izvršni direktor Jadranskih vrata Emanuel Papagijanakis.

Novi ciklus zapošljavanja počeo je početkom godine, usled rasta prometa. U planu je i da se od aprila uvede redovna 3. smena, navodi kompanija u zvaničnom saopštenju.

U 2021. godini na terminalu Brajdica ukupno je pretovareno 312.321 kontejnerskih jedinica (TEU), odnosno 3% više nego 2020. godine.

Foto: ictsi.hr