Rečni transport energenata u fokusu – Država ojačava flotu JRB-a

U toku je najveća energetska kriza u prethodnih sedamdeset godina i ona najbolje ukazuje na sve prednosti i značaj rečnog saobraćaja za snabdevanje energentima, a pre svega se to odnosi na ugalj, izjavio je u utorak, 27. septembra, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon održanog sastanka sa izvršnim direktorom Jugoslovenskog rečnog brodarstva (JRB) Mladenom Grujićem.

– Plovnost reka i dovoz uglja za energetski sektor, kao i potrebnih sirovina za indsutriju, sada su pitanja od prvorazrednog značaja za sve države u Evropi, pa tako i za Srbiju. Nastavljamo da se zajedno sa našim timovima na rekama borimo za industriju i privredu, za energetsku stabilnost – istakao je ministar Momirović i dodao da će Vlada Srbije u narednom periodu pronaći način kako da dodatno ojača flotu Jugoslovenskog rečnog brodarstva. 

Kako je saopšteno iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, direktor JRB-a Mladen Grujić je tom prilikom detaljnije je informisao ministra Momirovića o poslovanju kompanije, kao i o angažovanju za transportu uglja za potrebe Republike Srbije.

Izvor/foto: MGSI