Rhenus Grupa jača poziciju na BALKANU kupovinom hrvatske Log Adria

Kompanija Rhenus proširuje svoje poslovne aktivnosti na prostoru bivše Jugoslavije preuzimanjem hrvatske logističke kompanije Log Adria. Cilj Rhenus grupacije, kako se navodi u saopštenju, jeste da intenzivira poslove u oblasti špedicije, transporta i pratećih usluga preko hrvatskih luka Rijeka i Ploče.

Rhenus i Log Adria uspešno su sarađivali tokom prethodnih godina, a ovom akvizicijom globalna grupacija sada jača prisustvo u regionu Balkana.

Rhenus već posluje u Srbiji, Sloveniji, Rumuniji i Bugarskoj, a sada po prvi put ima svoju firmu i u Hrvatskoj.

Log Adria, osnovana 2014. godine, pruža usluge pomorskog transporta i špedicije u sedištu u Rijeci. Takođe, imaju i ogranak za pomorski transport u Pločama, kao kancelarije za avio-transport u Zagrebu i Beogradu.

Rhenus Group je jedan od vodećih svetskih dobavljača logističkih usluga. Sa godišnjim prometom od 5,4 milijarde evra i 33.500 zaposlenih na 820 poslovnih lokacija, pruža inovativna rešenja duž čitavog lanca snabdevanja (prevoz, skaldištenje, špedicija, usluge sa dodatom vrednošću…). Deo grupacije su Rhenus PartnerShip Serbia (do oktobra 2020. pod imenom CFND; preduzeće specijalizovano za prevoz robe na unutrašnjim plovnim putevima u basenu Dunava), kao i Rhenus Commodity Logistics d.o.o. Beograd.

Foto: rhenus.group