Napredna logistička rešenja za izvoznike voća – MSC Srbija obezbeđuje uslugu „od vrata do vrata“

Kako se u Srbiji približava sezona izvoza voća, lokalna kancelarija kompanije MSC vrši poslednje pripreme kako bi izvoznicima u regionu stavila na raspolaganje podršku i brojna transportna rešenja.

Kao svetski lider u pomorskom transportu robe na temperaturnom režimu, kompanija MSC je svesna važnosti održavanja hladnog lanca od momenta utovara u kontejner do isporuke do krajnjeg korisnika.

Sa servisom koji pokriva preko 500 luka širom sveta, MSC povezuje klijente sa svim svetskim tržištima, istovremeno pružajući podršku lokalnih stručnjaka i fleksibilna rešenja po meri svakog klijenta.

– Kolege iz naše kancelarije u Beogradu su u mogućnosti da obezbede kompletnu uslugu „od vrata do vrata“, ukljujučujući i uputstva u pogledu pakovanja i obezbeđivanja tereta u kontejneru, kao i informisanje o preporučenoj temperaturi i ventilaciji za bilo koji tip pošiljke na temperaturnom režimu – poručuju iz kompanije MSC.

– Kontinuirano investiramo u flotu rifer kontejnera, kako bismo bili sigurni da će smrznuti i rashlađeni teret zadržati isti kvalitet do krajnje destinacije. Naša rifer flota je jedna od najvećih i najnaprednijih na svetu – dodaju.

MSC flota rifer kontejnera je jedna od najvećih na svetu

MSC je pionir u servisu CA (Controlled Atmosphere) kontejnera, koji koriste Star Cool tehnologiju koja usporava procese kvarenja i omogućava da voće zadrži isti besprekoran ukus, teksturu i boju koje je imalo u trenutku berbe.

Takođe, u „cold treatment“ postupku se uklanjaju štetni organizmi iz paketa voća bez korišćenja hemikalija. U ovom procesu se smanjuje temperatura voćne pulpe na određeni vremenski period, sa podešavanjima koji zavise od tipa robe, kao i porekla i destinacije.

– U 2021. godini klijenti su nam poverili transport više od 2 miliona TEU jedinica robe na temperaturnom režimu. Ukoliko želite da saznate zašto, kontaktirajte naš lokalni rifer tim ili posetite naše internet prezentacije rifer servis i transport voća – navode iz kompanije MSC.