U novim akcijama na rekama zaplenjeno gorivo vredno 32 miliona dinara

U tri zajedničke akcije sprovedene u poslednjih desetak dana sa policijom, tržišnom inspekcijom i tužilaštvom, na rekama je sprečeno nekoliko pokušaja krijumčarenja nafte i zaplenjeno ukupno 174.800 litara nelegalnog goriva vrednog gotovo 32 miliona dinara.

Poslednji slučaj u nizu otkriven je tokom vikenda, kada je na domaćem brodu Sana sprečeno krijumčarenje oko 110.000 litara nafte.

U noći između subote i nedelje u balans tankovima barže koja je bila privezana za brod kod Golupca, pronađena je pomenuta količina nafte bez markera za promet u Republici Srbiji, koja na tržištu vredi oko 20 miliona dinara.

Tokom akcije je priveden 62-godišnji zapovednik broda iz Negotina, zbog sumnje da se u prethodnom periodu bavio prenošenjem naftnih derivata – evro dizela iz Rumunije u Srbiju, izbegavajući mere carinskog nadzora, pa samim tim i plaćanje uvoznih dažbina za tu akciznu robu.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu, dok se za još jednom osumnjičenom osobom traga.

Podsetimo se da je u prethodnim akcijama suzbijanja krijumčarenja nafte na rekama, koje se intenzivno sprovode već desetak dana, zaplenjeno i 55.000 litara nafte na domaćem brodu kod Luke Beograd, kao i 9.800 litara nafte na Dunavu, na teritoriji opštine Palilula.

Izvor/foto: Uprava carina