U hamburškoj luci zaplenjeno pola tone KOKAINA na brodu Budva

Više crnogorskih državljana sumnjiči se da su deo kriminalne organizacije koja je sa Mladenom Radulovićem (45) iz Bara švercovala pola tone kokaina vrednog 20 miliona evra koji je u subotu zaplenjen na brodu Budva u hamburškoj luci, piše crnogorski list Pobjeda.

Na brodu Budva, koji je u vlasništvu Barske plovidbe, a dat je u zakup londonskoj kompaniji, bila su 23 člana posade i svi su crnogorski državljani. Osim Radulovića niko drugi od posade nije uhapšen.

Kako Pobjeda saznaje, Radulović i više osoba, čiji identiteti još nisu saopšteni, bili su više meseci pod merama tajnog nadzora i prikupljeni su dokazi koji razotkrivaju njihovu umešanost u šverc kokaina. Taj list nezvanično navodi da je slučaj u rukama nemačkih službi koje „obrađuju“ osumnjičene i sa crnogorskom policijom razmjenjuju podatke o događaju u hamburškoj luci.

Nemačke vlasti dozvolile su juče da brod Budva isplovi za nigerijsku luku Lagos, gde vozi žitarice i gde bi trebalo da stigne 19. maja.

Kako je za Pobjedu rekao direktor Barske plovidbe Tihomir Mirković nije bilo nikakvih dodatnih zadržavanja ili eventualnih troškova za kompaniju. Prema njegovim rečima, brod je dobio sve potrebne dozvole za isplovljavanje.

Iz Uprave policije oglasili su se u subotu saopštenjem da je presečena još jedna međunarodna ruta krijumčarenja kokaina iz Južne Amerike ka Evropi. Droga je zaplenjena na osnovu informacija crnogorske policije i zajedničke akcije službi za sprovođenje zakona Velike Britanije, agencije DEA, nemačke i još nekoliko partnerskih službi.

Izvor: Pobjeda

 

Podeli na društvenim mrežama: