U novosadsku luku stigla oprema za izgradnju pruge – Sa barži pretovarene lokomotive od 138 tona

Specijalna oprema za izgradnju brze pruge za brzine od 200 kilometara na čas od Novog Sada do Subotice uspešno je istovarena u luci DP World u Novom Sadu, saopštila je novosadska luka. Oprema koja je baržama prevezena u novosadsku luku i koja će se koristiti za gradnju nove brze pruge teška je ukupno više od 1.300 tona.

– Sa barži smo pretovarili specijalne dizel lokomotive teške po 138 tona što predstavlja jedan od najtežih pojedinačnih tereta koji su ikada stigli u našu luku. Uspešna akcija prijema, istovara i skladištenja gotovo 70 različitih komada specijalne opreme još jedan je pokazatelj da je DP Word Novi Sad osposobljen za najzahtevnije lučke operacije – rekao je generalni direktor DP Word Novi Sad Klaudio Negreanu.

Izgradnja brze pruge od Novog Sada do Subotice za brzine do 200 kilometara na sat deo je međunarodnog koridora koji povezuje Beograd i Budimpeštu.

Da bi ovaj posao uspešno završili radnici DP World Novi Sad su koristili spregu dve dizalice nosivosti 350 i 400 tona kako bi pretovarili specijalne lokomotive i ostalu opremu za nastavak izgradnje brze pruge od Novog Sada do granice sa Mađarskom.

Prva deonica ovog koridora od Beograda do Novog Sada puštena je pre godinu dana.

Foto: DP World