Uskoro kreće transport ukrajinskog žita preko riječke luke

Predsednik uprave Luke Rijeka Duško Grabovac najavio je za HRT Radio Rijeka da se uskoro očekuje početak transporta ukrajinskog žita preko te luke. 

– Nakon najava hrvatskoj premijera Andreja Plenkovića o proširenju kapaciteta LNG terminala, na Samitu Tri mora koji se održava u Rigi, sada smo na istom mestu dobili informaciju o skorom početku transporta ukrajinskog žita preko riječke luke – izvestio je HRT Radio Rijeka.

Silos koji do pre par godina uopšte nije radio i čak se razmišljalo o njegovom uklanjanju, danas da ima tri puta veće kapacitete za skladištenje, svi bi bili zauzeti, rekao je Grabovac i najavio da će žito stići.

– Upiti su gotovo svakodnevni. Pri tome treba uzeti u obzir limit riječkog silosa, koji je kapaciteta 55 hiljada tona. Teško je udovoljiti svim zahtevima i upitima koji dolaze u luku. Zasada mi se čini da je problem još uvek logistički – kako to žito dovesti do Rijeke. Tu postoji ceo niz problema. Međutim, vidim da se radi na tome, a najave su vrlo dobre. Uskoro bi žito trebalo da početi da stiže – naveo je.

Izvor: HRT Radio Rijeka 

Foto: lukarijeka.hr