Veliko interesovanje za „Luku Bar“ – U trci „OT Logistics“, „Silos Granari della Sicilia“, „Global ports“

Tendersku dokumentaciju za privatizaciju Luke Bar otkupili su „OT Logistics“ iz Poljske, „Silos Granari della Sicilia“ iz Italije, „Global ports“ iz Turske, a „Abu Dhabi ports“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uputio je zahtev za otkup dokumentacije u predviđenom roku.

Rok za otkup tenderske dokumentacije za Luku istekao je, a ove kompanije ponude mogu dostaviti do 1. decembra. Za „Montecargo“ se dokumentacija može otkupiti do 25. novembra, a rok za dostavljanje ponuda je 8. decembar. Predsednik Tenderske komisije Branko Vujović je kazao da su „OT Logistics“ i „Silos Granari della Sicilia“ otkupile tendersku dokumentaciju i za „Montecargo“.

On je rekao da ima zahteva za produženje roka za dostavljanje ponuda za Luku i „Montecargo“, pa će se komisija izjasniti oko toga.

Tender za ove dve kompanije objavljen je 19. oktobra, a Tenderska komisija je nakon toga izmenila uslove za Luku Bar u delu koji se odnosi na ukupan promet robe kompanije koja konkuriše. Na prodaju je 30% akcijskog kapitala Luke Bar u vlasništvu Vlade, uz obavezu kupca da predloži i realizuje obavezni investicioni program. Ponuđači imaju pravo da formiraju konzorcijum.