Zeleni transport za zelenu energiju – Prevoz delova za vetroturbine Volgom i Donom

Kompanija Kuehne+Nagel uspešno je završila izazovan projekat rečnog transporta delova za vetroturbine u Rusiji.

Danska kompanija Vestas, vodeći svetski proizvođač, prodavac i instalater sistema za energiju vetra, u pogonu u Uljanovsku zajedno sa ruskim partnerima (Rusano) proizvodi lopatice za vetroturbine. Zadatak logističkog partnera bio je da 159 lopatica za vetroturbine transportuje Volgom i Donom, od Uljanovska do Ust-Donjecka i Rostova na Donu. Ovaj poduhvat obuhvatao je 6 putovanja rečnih pontonskih barži, koja su realizovana od aprila do avgusta ove godine.

– Kuehne+Nagel obezbedio je sigurnu i blagovremenu isporuku osetljive tehničke opreme velikih gabarita, uprkos različitim ograničenjima i preprekama izazvanim pandemijom COVID-19 – navodi se u saopštenju.

K+N je decenijama posvećen ekološkom i efikasnom transportu unutrašnjim evropskim plovnim putevima. Ovaj način prevoza deo je sveobuhvatnih logističkih rešenja kompanije, a omogućava niže troškove i manji rizik od oštećenja – kako kod uobičajenog kontejnerskog pretovara, tako i u zahtevnim projektima koji uključuju teret velikih gabarita, navodi se na stranici Kuehne+Nagel.

Izvor/foto: kuehne-nagel.com

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.