Delovi za MERCEDES stižu železnicom – Nemačka fabrika ulaže u održivi transport

Sprovodeći strategiju održivog poslovanja, kompanija Mercedes-Benz Cars napravila je još jedan značajan korak ka uvođenju CO2 neutralnog transporta. Od početka godine, ova kompanija sve komponente za sedam fabrika automobila u Nemačkoj, kao i fabriku u Kečkemetu u Mađarskoj, doprema putem železnice. Projekat se realizuje u partnerstvu sa kompanijom Deutsche Bahn.

Kompanija kontinuirano proširuje upotrebu železničke mreže i fokusira se na digitalne inovacije. Mercedes-Benz Automobili u narednom periodu nameravaju da koriste železnički prevoz za najmanje 30 postrojenja, prenosi railwaypro.com.

– Smanjenje emisije CO2 jedno je od naših centralnih područja aktivnosti, kome pristupamo sistematski u kompletnoj logističkoj mreži za više od 30 postrojenja. Cilj je postići održiv i ekološki prihvatljiv transport, a prelazak na železnički saobraćaj je veoma važan korak u tom pogledu – rekao je Jorg Burzer, član upravnog odbora Mercedes-Benz AG. Korišćenjem železnice, ova kompanija dnevno bi sa puteva uklonila oko 270 teretnih vozila, piše railwaypro.com. 

 

 

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.