Električna DOSTAVNA vozila: Hrvatska pošta kupila još 20 četvorocikala

Hrvatska pošta proširila je svoj „zeleni“ vozni park s 20 novih električnih četvorocikala.

Prinova predstavlja nastavak višegodišnje nabavke električnih vozila i obnove voznog parka u skladu sa smanjenjem štetnog uticaja na okolinu i veće energetske efikasnosti, saopštilo je ovo preduzeće.

U voznom parku Hrvatske pošte ukupno je 220 električnih vozila, od čega je 40 četvorocikala. Domet ovog vozila je 60 km s jednim punjenjem, a maksimalna brzina iznosi 45 km/h. Zapremina prtljažnika iznosi 300 l, a nosivost oko 150 kilograma. Uvođenje električnih vozila doprinosi smanjenju operativnih troškova flote vozila, kao i povećanju energetske efikasnosti.

Ova vozila omogućavaju bolju mobilnost u gradskim jezgrima, saopštila je hrvatska pošta, koja postepeno smanjuje vozila na fosilna goriva. Upotrebom 40 električnih četvorocikala za dostavu, to preduzeće če značajno smanjiti svoj ugljenični otisak, jer će emisija C02 biti smanjena za čak 15,2 tone, dodaje se u saopštenju.

Nabavka zelene flote sufinansirana je bespovratnim sredstvima Fonda za zaštitu okoline i energetsku efikasnost.

I Pošta Srbije nedavno je svoju flotu upotpunila električnim vozilima, koja će biti korišćena za specijalizovanu dostavu post-ekspres pošiljaka, paketa, EMS pošiljaka, keš-ekspresa, telegrama i uputnica. Više o tome, prošitajte OVDE.

Foto: posta.hr