Logistika u industriji ELEKTRIČNIH vozila – Rešenja za transport i skladištenje baterija

Do 2030, prema predviđanjima stručnjaka, na putevima širom sveta trebalo bi da bude više od 130 miliona električnih vozila. Iako su snaga i dostupnost baterija ključni za ovaj pomak, proizvođači se suočavaju i sa velikim logističkim izazovima. Transport, povrat i recikliranje baterija su, zbog specifičnih zahteva koji prati ovu robu, veoma složeni.

Kompanija DB Schenker nedavno je predstavila novu specijalizovanu uslugu, koja uzima u obzir pojedinačne nacionalne i međunarodne propise u vezi sa transportom baterija. U toj kompaniji veruju da će e-mobilnost biti ključni pokretač ka održivoj budućnosti.

– Baterije su glavni pokretači trenutne elektrifikacije u svetu. Naša globalna mreža može odgovoriti na sve logističke potrebe, kako bismo obezbedili pouzdana rešenja za bezbedan i prilagođen transport i skladištenje baterija – kaže Jochen Theves, generalni direktor DB Schenker.

DB Schenker nudi sve vidove prevoza, kao i prilagođena rešenja za kompletan životni ciklus baterija. Ovo uključuje i dopremu materijala do proizvodnih lokacija, u temperaturnom režimu, kao i transport gotovih proizvoda – po svim zahtevima koji prate takvu robu.

U skladu sa ekološkim standardima, kompanija takođe omogućava skladištenje baterija odvojeno od drugih zapaljivih materija. Posebno se čuvaju litijumske baterije, u suvim i dobro prozračenim prostorima. Nadalje, kompanija može obezbediti i skladištenje u režimu bez prašine, postprodajne usluge, transportnu dokumentaciju.

Dodatne usluge povratne logistike uključuju recikliranje ili odlaganje baterija u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i kroz saradnju sa odabranim partnerima (uključujući i oštećene ili neispravne baterije).

– Tokom godina, stekli smo veliko znanje u oblasti automobilske, elektro i industrije poluprovodnika, a sada ćemo svoja znanja rado ponuditi i kompanijama za njihove lance snabdevanja baterijama – kažu u DB Schenker.

Izvor/foto: dbschenker.com