Austrijska železnica razvila standardizovani sklopivi paletni okvir

Kao dodatak euro-paleti, Austrijska železnica (OBB) razvila je sklopivi, zamenjivi EUR okvir, obeležen OBB znakom i EUR ovalnim žigom, baš kao i originalna euro-paleta. Uskoro će biti lansiran na tržište, a očekuje se da će ponuditi nekoliko benefita.

Kako iz OBB objašnjvaju, sklopivi, zamenjivi EUR okvir nudi različite prednosti u odnosu na konvencionalne, krute okvire za palete. 

Najpre, on zauzima vrlo malo prostora prilikom transporta praznih vagona – što je važan aspekt koji mnogi špediteri smatraju preko potrebnim. Iako postoje određeni sklopivi okviri za palete, dosada nije postojao standard za njih. Taj problem sada rešava standardizovani okvir, koji odgovara euro-paletama dimenzija 800 x 1200 mm. Takođe, teret u okviru može biti pokriven opcionim poklopcem.

Foto: OBB

Okviri se tradicionalno pričvršćuju na palete radi lakog transporta. Oni sprečavaju da se sitni delovi i kutije otkotrljaju sa palete tokom transporta i eliminišu potrebu za umotavanjem palete. Novi EUR izmenljivi okviri se mogu sklopiti, a dostupni su u četiri različite visine: 10, 20, 30 i 40 cm.

Novi sklopivi EUR paletni-okvir nudi mogućnost razvoja tržišta, uz istovremeno poštovanje propisa koji obavezuju kompanije da ponovo koriste ili recikliraju vraćenu ambalažu. U automobilskoj industriji, na primer, postoji velika potražnja za standardizovanim paletnim okvirima garantovanog kvaliteta, koji se mogu razmenjivati na isti način kao i euro-palete. Okvir koji je razvio OBB je u skladu sa relevantnim standardima, a testirala ga je i sertifikovala kompanija SGS Nemačka.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.