Brzom prugom Beograd-Novi Sad dosada preko 1.500 teretnih vozova

Više od 1.500 teretnih vozova saobraćalo je dosada brzom prugom Beograd-Novi Sad, saopšteno je na obeležavanju godišnjice puštanja u rad prve srpske brze pruge. Kada je reč o putničkom saobraćaju, u proteklih godinu dana bilo je skoro 20 hiljada polazaka putničkih vozova, kojima je prevezeno oko tri miliona putnika.

Brza pruga Beograd-Novi Sad puštena je u rad 19. marta 2022. godine, a dan kasnije krenuo je redovan železnički saobraćaj. Teretni vozovi su, ipak, morali da sačekaju još pola godine – teretni saobraćaj krenuo je tek sredinom septembra.

Na početku, novi voz velikih brzina Soko svakodnevno je između Beograda i Novog Sada saobraćao ukupno 32 puta, odnosno po 16 puta iz Beograda za Novi Sad i iz Novog Sada za Beograd. Danas, godinu dana nakon polaska prvog voza na novoizgrađenoj brzoj pruzi za 200 km/sat, po redu vožnje dnevno je 60 vozova, po 30 u oba pravca. Od toga, po 15 u oba pravca je „Soko“ vozova koji stižu za 36 minuta i staju samo u železničkoj stanici Novi Beograd. Po 3 su Regio ekspres vozovi, koji putuju 49 minuta i staju u sedam stanica, dok je po 12 Regio vozova, koji putuju 57 minuta i staju u jedanaeast stanica između Beograda i Novog Sada, navodi se u saopštenju Infrastrukture železnice Srbije.

Teretni saobraćaj

Šest meseci nakon što je prva srpska brza pruga puštena u rad, u noći 17/18. septembra 2022. godine, između Beograda i Novog Sada krenuli su i teretni vozovi. Prve noći saobraćalo ih je sedam, a saobraćaj teretnih vozova organizovan je svakodnevno tokom noći, na deonicama magistralne brze pruge Stara Pazova – Novi Sad – Novi Sad Ranžirna i Inđija – Novi Sad – Novi Sad Ranžirna, dodaje se u saopštenju.

Izgradnja pruge do granice sa Mađarskom 

U okviru svečanosti povodom obeležavanja prve godišnjice brze pruge, predsednica Vlade Ana Brbanić u nedelju je vozom „Soko“ krenula iz stanice Beograd centar u Prokopu za Novi Sad. Sa premijerkom su brzom prugom putovali i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, kineska ambasadorka Čen Bo, predstavnici srpskih železničkih kompanija i kineske kompanije China Railway International Co.

U razgovoru sa novinarima, premijerka je istakla da će se, kada bude završena deonica od Novog Sada do Subotice, iz Beograda do Subotice putovati sat i 18 minuta.

Pomenuvši prijateljstvo sa Kinom, Ana Brnabić je navela podatak da je lane sa tom zemljom ostvarena robna razmena u vrednosti od šest milijardi dolara, a da je izvoz Srbije u Kinu dostigao istorijski maksimum od milijardu i 160 miliona dolara, što je 152 puta više nego pre deset godina.

Brnabić je dodala i da Srbija trenutno pregovara s kineskim partnerima o nabavci do pet novih kompozicija brzog voza. Kako je navela, novac za garancije za ovu svrhu već je predviđen u budžetu za ovu godinu.

Ambasadorka Narodne Republike Kine Čen Bo je istakla da brza pruga ima veliki značaj za saradnju Srbije i Kine, kao i za ekonomski rast Srbije.

– Deonica Beograd-Novi Sad dobro funkcioniše i verujem da će tako biti i u budućnosti. Kineske kompanije ubrzavaju izgradnju deonice od Novog Sada do Subotice uz podršku republičke i pokrajinske Vlade i drugih srpskih partnera. Uverena sam da će projekat bidi uspešno završen u predviđenom roku, kako bismo dali novi doprinos ekonomskom rastu Srbije i Kine i daljem jačanju kinesko-srpske saradnje – rekla je ambasadorka Čen Bo i podsetila da je ove godine desetogodišnjica inicijative Pojas i put, koja je u velikoj meri pozitivno uticala na razvoj odnosa dve zemlje.

Izvor/foto: Infrastruktura železnice Srbije