Infrastruktura o pruzi gde je bilo iskliznuća: „Nije urađena rekonstrukcija, već samo pojačano održavanje“

Rekonstrukcija železničke infrastrukture na potezu od Knjaževca i Zaječara, na čijoj deonici je u poslednjih mesec dana došlo do dva iskliznuća vagona cisterni sa opasnim materijama, nije urađena, već je samo u periodu od 2020. do 2022. godine, pojačano tekuće održavanje pruge.

To tvrde iz Infrastrukture Železnica za Blic Biznis i navode da su spekulacije u javnosti, po kojima je ova pruga nebezbedna i nakon rekonstrukcije jer navodno nije dobro urađena, netačne. Ono što je tačno to je da je kapitalni remont urađen samo na deonici od Niša do Knjaževca i to u periodu od 2019. do 2022. godine a da je preostali deo od 22 kilometra do Zaječara samo saniran zamenom pragova.

Podsećanja radi, taj deo od Niša do Knjaževca urađen je nakon velikog pritiska javnosti februara 2019. godine kada je za mesec dana došlo do četiri iskliznuća teretnih vagona sa štetnim materijama. Poslednji u nizu desio se između Knjaževca i Podvisa, kod mesta Jasenovik, zbog čega je i tadašnja ministarka infrastrukture i saobraćaja, Zorana Mihajlović, morala da se umeša u rešavanje problema i umiri građane, koji su se pobunili zbog ovih čestih akcidenta.

Za one koji poznaju prilike na ovoj deonici to tada i nije bilo iznenađenje jer ova regionalna pruga, koja je napravljena 1922. godine, rekonstruisana poslednji put davne 1961. godine. Upravo zbog toga je 2019. godine, po hitnom postupku i po nalogu Ministarstva građevinarstva i saobraćaja, počeo kapitalni remont, koji je po prvobitnom roku trebalo da se završi do avgusta 2020. Međutim, radovi su kasnili i najvećim delom završeni tek juna 2021. godine, a za to je država izdvojila pet milijardi dinara.

Koliko će za rekonstrukciju deonice od Knjaževca do Zaječara biti izdvojeno para za sada je neizvesno ali ono što je izvesno to je da su ovi radovi definisani u programu poslovanja Infrastrukture železnice Srbije, koji je u proceduri usvajanja. Tako bar navode iz ove kompanije za Blic Biznis.

– Ovim dokumentom predviđeno je da se u dužini od 22 kilometra između Кnjaževca i Zaječara uradi kapitalni remont pruge, odnosno rekonstrukcija železničke infrastrukture na tom potezu. Predlogom o rekonstrukciji 22 kilometra pruge između Кnjaževca i Zaječara obuhvaćena je i deonica na kojoj se 29.decembra 2022. dogodilo iskliznuće cisterne. Zatim je 27. januara 2023. na četvrtom koloseku u stanici Zaječar iskliznule i dve vagon cisterne.

U oba ova akcidenta nije bilo curenja, ni opasnosti po ljude i životnu sredinu. Prema podacima stručnih službi Infrastrukture železnica Srbije, u proteklih deset godina na delu pruge Кnjaževac – Zaječar do 29. decembra 2022. godine nije bilo iskliznuća vozova, navode iz Infrastrukture železnice za Blic Biznis.

Oni dodaju da su netačne informacije da je prethodnih godina na pruzi između Кnjaževca i Zaječara, rađena rekonstrukcija infrastukture.

– Remont pruge između Кnjaževca i Zaječara, na čijem delu su se dogodila ova dva iskliznuća, u prethodnom periodu nije bio rađen. Кapitalni remont pruge urađen je na deonici od Niša do Кnjaževca. Na pruzi Кnjaževac – Zaječar, u prethodne dve godine radnici Infrastrukture železnica Srbije obavljali su pojačano tekuće održavanje koloseka. Ono je podrazumevalo delimičnu zamenu pragova na pruzi, pa je u prethodne dve godine zamenjeno oko 7.000 pragova, zamena pojedinih šina, dopunu tucanika, kao i regulisanje koloseka – objašnjavaju iz ove kompanije.

I pored ovakvog objašnjenja ipak su ostale zabeležene izjave čelnika opštine Zaječar i Ministarstva građevinarstva i saobraćaja iz marta 2022. godine kada su tvrdili da je pruga uspešno rekonstruisana i bezbedna iako je ona i tada a i sada u vidno lošem stanju.

Da to nije slučaj samo sa ovom deonicom, već da je ona prisutna i na drugim, pokazuje i podatak po kome je od januara 2020. do januara 2023. godine iskliznulo 194 teretna voza od kojih čak 26 onih koji su prevozili opasne materije, piše Blic Biznis.