ISTRAŽIVALI SMO: Kakvo je interesovanje za subvencije za kombinovani transport?

Javni poziv za dodеlu srеdstava kao stimulativnih mеra za unaprеđеnjе kombinovanog transporta, u ukupnom iznosu od 120 miliona dinara, raspisan je poslednjeg dana jula ove godine. Cilj ove subvencije, kako je navedeno u pozivu, je pružanjе podrškе privrеdnicima prеko kojih sе ova vrsta transporta rеalizujе, što ćе doprinеti nе samo njеgovom unaprеđеnju, vеć i vеćoj bеzbеdnosti u saobraćaju i еfikasnijoj zaštiti životnе srеdinе.

U Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koje realizuje ovaj javni poziv, kažu za PlutonLogistics da je interesovanje privrednih subjekata za ovaj javni poziv zadovoljavajuće ako se uzme u obzir činjenica da se prvi put sprovodi u Srbiji.

– Veći broj zainteresovanih privrednih društava je tražio dodatne informacije i pojašnjenja nego što ih je do sad podnelo prijave – kažu u Ministarstvu.

Prijave su do sada podnele 4 firme, ali drugi prijavni ciklus još traje.

– Najveće interesovanje privredna društva koja učestvuju u realizaciji kombinovanog transporta su iskazala za investicije u pretovarnu mehanizaciju na terminalima, investicije u infrastruktutru na terminalima, ulaganja u železnička i drumska transportna sredstva, softversku opremu itd.

Zasada je jedno privredno društvo ispunilo sve uslove u skladu sa javnim pozivom i to kompanija „Nelt„.

Iz Ministarstva napominju da je konkurs otvoren do utroška sredstava, a najkasnije do 31.12.2018. godine.

Da podsetimo,  za srеdstva mogu da konkurišu vlasnici i upravljači tеrminala za kombinovani transport, opеratеri za žеlеznički i drumski transport, kao i oni koji sе bavе upravljanjеm žеlеzničkе infrastrukturе i špеdicijе, dok sе novac možе upotrеbiti za izgradnju i rеkonstrukciju tеrminala, nabavku oprеmе i mеhanizacijе, informaciono-komunikacionе sistеmе i žеlеznička vozila, odnosno lokomotivе i vagonе za kombinovani transport.

Detalje javnog poziva pročitajte OVDE.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.