Nebojša Šurlan novi direktor Infrastrukture železnice Srbije

Vlada Srbije imenovala je Nebojšu Šurlana za vršioca dužnosti generalnog direktora Infrastrukture železnice Srbije, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Šurlan je bio direktor Građevinske direkcije Srbije od 2012. godine.

Imenovan je za čelnika Infrastrukture železnice Srbije umesto Miroljuba Jevtića koji je uhapšen 11. januara zbog sumnje da je primio mito, a nekoliko dana nakon toga i smenjen.

Šurlan je završio Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu 1997. godine, doktorske studije na Fakultetu za graditeljski menadžment univerziteta Union – Nikola Tesla započeo je 2010. godine, a promovisan je u doktora menadžmenta i biznisa 2015. godine.

Profesionalnu karijeru je započeo 1998. godine u preduzeću Instalacija inženjering.

Prešao je 2000. godine u PMC inženjering (zavisno preduzeće „Jugoimport SDPR”) kao mašinski inženjer i menadžer projekta na različitim projektima širom Srbije. Sledeće angažovanje je bilo u međunarodnoj kompaniji Mace 2004. godine na projektima rekonstrukcije Fabrike duvana DIN investitora Filip Moris, tržni centar Delta siti i Belvil – Univerzijada – Blok 67 u Beogradu.

Nakon toga, 2008. godine se pridružio timu Mace na projektu Porto Montenegro u Crnoj Gori i drugim projektima Mace u Crnoj Gori, kao što su Atlas kapital centar u Podgorici, hotel Wyndham u Budvi i Luštica Bej Development u Tivtu.

Zatim je, od 2012. godine, bio direktor Građevinske direkcije Srbije.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.