Nelt i Gefco započeli saradnju – Pokrenuta železnička ruta iz pravca Bara

Pristizanjem teretnog voza iz Bara na Neltov intermodalni železnički terminal u Dobanovcima 18. februara 2020. zvanično je počela saradnja kompanija Gefco i Nelt. Francuski Gefco, jedan od globalnih eksperata za rešenja u lancu snabdevanja i evropski lider u automobilskoj logistici, prepoznao je Neltov intermodalni terminal u Beogradu kao logističko čvorište Balkana zahvaljujući odličnoj lokaciji, tehničkim i tehnološkim prednostima, navode u kompaniji Nelt.

– Dosad iz pravca Bara nije bilo redovnog železničkog servisa, tako da je saradnjom kompanija Gefco i Nelt otvorena nova ruta ka tržištu Srbije. Nadamo se da će svi oni koji imaju potrebu za brzim transportom robe, efikasnom komunikacijom i fleksibilnom uslugom prepoznati prednosti ovog servisa. Očekujem da će se, vrlo brzo, saobraćaj na ovoj ruti intenzivirati baš zbog benefita koji su njenim otvaranjem omogućeni – rekla je Jelena Jovanić, menadžerka Neltovog intermodalnog terminala.

Prvom tranšom transportovano je 34 kontejnera od 20 i 40 TEU, a lokalni tim kompanije Gefco Srbija upravljao je i koordinirao projektom sa železničkim partnerima Srbija Cargo i Montecargo, na kome su prve kontejnere prevezli CMA CGM i Hapag.

Planirano je da početna frekvencija usluge od 5 polazaka mesečno u budućnosti bude proširena na 10-12 vozova mesečno, kao i da se ovom servisu pridruže i drugi korisnici.