NELT: Unapređenjem intermodalnog terminala do većeg zadovoljstva korisnika

U cilju povećanja zadovoljsta korisnika, kompanija Nelt implementirala je softver eDIS, renomirane firme Sarda, i uvela Reach Stecker (viljuškar) marke Hysterck u procese svog intermodalnog terminala. Na taj način, dodatno su unapređeni informacioni tokovi i pouzdanost sistema, povećana je brzina i efikasnost operacija koje se obavljaju na terminalu, navela je ta kompanija u saopštenju.

Implementacijom Sardinog softvera omogućena je digitalizacija procesa na samom terminalu, ali i komunikacije sa eksternim korisnicima što za krajnji efekat ima ubrzanje procesa i tačnost informacija.

Veća efikasnost rada terminala obezbeđena je investicijom u viljuškar američkog proizvodjača Hyster, modela 46-33 IH, nosivosti 46t koji omogućava rukovanje svim vrstama kontejnera kao i kamionskim šasijama. Ova investicija realizovana je uz pomoć subvencije Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dodeljene za unapređenje kombinovanog transporta u 2018. godini.

– Za dve i po godine rada železničkog logistički terminala ostvarili smo partnerstva sa svetskim pomorskim i logističkim gigantima- kineskom kompanijom COSCO, danskom MAERSK i francuskom CMA CGM. Prepoznati smo kao logističko čvorište Balkana zahvaljujući odličnoj lokaciji, tehničkim i tehnološkim prednostima i fokusom na zadovoljstvo korisnika. Dodeljeno nam je priznanje za doprinos projektu „Jedan pojas, jedan put“. Sada smo napravili korak dalje. Investicijom u eDIS softver i Hyster Reach Stecker mi smo unapredili kvalitet servisa čime želimo da dodatno osiguramo zadovoljstvo korisnika naših uslugad – istakla je Jelena Jovanić, menadžer intermodalnog terminala u Neltu.