2023. biće ključna godina za kombinovani transport u Evropi

Međunarodna unija za kombinovani drumsko-železnički transport (UIRR) saopštila je da 2023. obećava da će biti istorijska godina za evropski sektor kombinovanog transporta iz nekoliko razloga.

Kao prvo navode se sektorski izazovi, među kojima su dekarbonizacija, napuštanje upotrebe fosilnih goriva, poboljšanje energetske efikasnosti, nedostatak vozača kamiona, kao i uvođenje digitalizacije na svim nivoima.

Zatim, tekuće krize, kao što su cena električne energije za vuču i prekidi u železničkom saobraćaju u vezi sa radovima na infrastrukturi, kašnjenja u pomorskom transportu, odnosno zagušenje luka.

I na kraju, tu su zakonodavne mogućnosti: tekuća izmena TEN-T propisa, predstojeći paket zakonskih predloga EU za ekološki transport.

2023. će biti godina kada kreatori transportne politike mogu da stave Evropu na pristupačan, niskorizičan i visoko efikasan put za rešavanje pitanja teretnog transporta – istakao je predsednik UIRR Ralf-Čarli Šulce.

Međunarodna unija za kombinovani transport je aktivna u ublažavanju kriza i aktivno sarađuje u definisanju puta za suprostavljanje izazvovima, dodaje.

– Spremni smo da pomognemo zakonodavcima Evropske unije kako bi se na najbolji mogući način uredio regulatorni okvir unutrašnjeg teretnog transporta – ističu iz UIRR.

Ova godina je osvanula na nesvakidašnjem vrhuncu istovremenih kriza i izazova sa kojima se suočava svaki sektor privrede. Decenije stabilnosti su zamenjene okolnostima koje stavljaju privredu i države na veliki test i koje zahtevaju razmišljanje van okvira i hitnu akciju.

– Što pre pronađemo put i što brže krenemo njime, ranije možemo iskusiti toliko željenu sigurnost i stabilnost – navode iz UIRR-a.

Kada je u pitanju unutrašnji teretni transport, izazovi i krize imaju zajedničko, niskorizično, pristupačno i dokazano rešenje: kombinovani transport od vrata do vrata.

Donosioci odluka u sve većem broju preduzeća to shvataju i traže pravi model kombinovanog transporta za svoje potrebe. Kreatori saobraćajne, energetske, klimatske i ekološke politike u državama članicama EU moraju podržati ove inicijative, poručuje UIRR.

Godina 2023. će ponuditi nekoliko mogućnosti za delovanje kroz tekuće izmene i dopune Uredbe o smernicama TEN-T, kao i različite propise koji uređuju prevoz tereta na ekološki prihvatljiv način, uključujući Inicijativu za upravljanje kapacitetima železničke infrastrukture, kao i promenu Direktive o kombinovanom transportu, dodaje se u saopštenju.