Pomoć UVOZNICIMA iz Kine – Grampet grupacija pokreće Voz solidarnosti

Grampet grupacija najavila je projekat Voz solidarnosti između Kine i Evrope, kojim će biti organizovan železnički transport za kompanije koje uvoze robu iz Kine.

– Ova kriza je umnogome omela transportnu industriju i dovela do zastoja u gotovo svim vidovima transporta: u vodnom, vazdušnom i drumskom, te prouzrokovala nesagledivo povećanje troškova. S obzirom na to da se mnoga medicinska sredstva i oprema neophodna u borbi protiv bolesti covid-19, kao i mnoga druga roba dovoze iz Kine, Grampet grupacija može da olakša uvoz putem železničkog saobraćaja – rekao je Gruja Stojka, predsednik Grampet grupacije.

– Budući da smo tokom godina razvili komercijalno poslovanje sa partnerima iz ovog dela sveta i član smo Udruženja za međunarodni transkaspijski transport, kao deo novog projekta Puta svile, u mogućnosti smo da isporučimo robu u Rumuniju, Bugarsku, Srbiju i Mađarsku.

Sve kompanije koje su zainteresovane za korišćenje ovog vida transporta mogu dobiti informacije o Vozu solidarnosti između Kine i Evrope, načinu poslovanja i finansijama na adresu office@grampetlogistics.eu.

U zavisnosti od porudžbina, količine robe i broja kontejnera, operater će sastaviti plan logistike, uključujući polaznu tačku za ovaj vid posebnog transporta.

– Prolazimo kroz kritične trenutke koje će nas same definisati kao ljudska bića. Od nas zavisi kako ćemo zaključiti ovo poglavlje i smatram da su više nego neophodni zajednički i proaktivni napori što više firmi – dodaje Gruja Stojka.

Osnovana pre skoro 20 godina, Grampet grupacija je danas najveća privatna kompanija u Rumuniji i jugoistočnoj Evropi koja se bavi logistikom i teretnim železničkim saobraćajem. Čini je 16 kompanija koje su strateški oformljene kako bi obuhvatile čitav lanac usluga železničkog transporta i proizvoda i nudi klijentima integrisano rešenje sa najvišim nivoom kompetencija: železnički transport tereta, izgradnja, popravke i unapređivanje voznog parka, proizvodnja rezervnih delova, najam voznog parka, prevoz tereta logističke usluge kao i inovativna IT rešenja za železničke kompanije. Više detalja dostupno je na sajtu grupacije.

Članica Grampet grupacije u Srbiji je kompanija Eurorail Logistics d.o.o. Beograd.