Posao na železnici – Srbija Kargo najavljuje zapošljavanje mladih kadrova i u 2021.

Preduzeće Srbija Kargo potpisalo je 29. decembra ugovore o radu sa poslednjih sedam kandidata koji su u stalni radni odnos primljeni u 2020. godini.

Ovoga puta, u Sektor za vuču vozova i TKP, primljeni su dvojica mašinovođa, koji će biti raspoređeni u Zaječar i Požarevac, kao i dvojica pregledača kola, koji će posao obavljati u Zaječaru i Beogradu. U Sektoru za saobraćaj i transport zaposleno je dvoje vozovođa, sa rasporedom u Pančevu i Rumi i jedan manevrista, sa radnim mestom u Pančevu.

Preduzeće Srbija Kargo podseća da je krajem oktobra i početkom decembra u stalni radni odnos primljeno 20 mladih kolega koji će, nakon šestomesečne stručne obuke i polaganja teorijskog i praktičnog ispita, početi samostalno da obavljaju poslove manevriste, vozovođe, pregledača kola i mašinovođe.

I u poslednjim danima decembra, kao i u prethodna dva kruga, jedna devojka zaposlena je na poslovima vozovođe.

– Ono što je karakteristično za gotovo sve novozaposlene kolege je da potiču iz železničkih porodica, te železnicu doživljavaju kao svoju drugu kuću – navode u Srbija Kargo.

Zapošljavanje novih radnika, svih nivoa kvalifikacija, nastaviće se i u narednoj godini. Naročita pažnja će biti usmerena ka prijemu mlađih izvršilaca, navode.

Izvor/foto: Srbija Kargo