Potpisan memorandum za razvoj železničkog transporta između Kine i Evrope

„DHL Global Forwarding“ i „Integrated Transport and Logistics Company“ (OTLK), koji su  osnovale  železnica Rusije, Kazahstana i Belorusije, dogovorili su saradnju na području razvoja železničkog transporta između Kine i Evrope.

Prema dokumentu o udruživanju, stranke su se složile da će u strateškom partnerstvu zajednički razvijati železničke pravce između Kine i Evrope, organizujući pri tom isporuke kontejnera od „vrata do vrata“, stoji u saopštenju.

OTLK će biti odgovoran za pružanje železničkih veza od stanice do stanice, uključujući i pružanje usluga voznog parka, tranzitnih carinjenja i drugih srodnih usluga na ruti. DHL će pak biti odgovoran za pružanje sveobuhvatne usluge i formiranje baze tereta i u Kini i u Evropi .

Nakon dobijanja odobrenja od vlada Rusije, Kazahstana i Belorusije za osnivanje ​​OTLK, sva prava i obveze iz ugovora će se prebaciti iz projektne kancelarije na OTLK. Predsednik ruskih železnica, Vladimir Yakunin je izjavio da su dokumenti za stvaranje OTLK dostavljeni Vladi Ruske Federacije.