Potpisan ugovor za nadzor nad modernizacijom pruge Beograd-Stara Pazova

Preduzeće Infrastruktura železnice Srbije potpisalo je ugovor o nadzoru radova na projektu modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd-Stara Pazova, deonici buduće brze-pruge Beograd-Subotica-Budimpešta. Za poslove nadzora biće zadužena joint-venture kompanija DB Engineering & Consulting (Nemačka, kao nosilac projekta), Utiber (Mađarska) i Cestra (Srbija).

Obnova deonice od Beograda do Stare Pazove od oko 34,5 kilometara vredna je 350 miliona dolara.

DB Engineering & Consulting namerava da i na ovom projektu iskoristi znanje i iskustvo stečeno na sličnim poslovima u Nemačkoj i svetu, saopštila je ta kompanija.

Nadzor nad radovima na deonici Beograd-Stara Pazova je drugi projekat DB Engineering & Consulting na pruzi Beograd-Budimpešta, budući da je to preduzeće već angažovano kao tehnički konsultant izvođača radova na deonici Stara Pazova-Novi Sad.

Nemačka kompanija učestvovala je tokom proteklih godina u razvoju moderne železničke mreže u Jugoistočnoj Evropi i izgradnji prve železničke linije u ovom regionu sa maksimalnom brzinom do 200 km/h.

Realizaciju brze pruge od srpske do mađarske prestonice dogovorile su Srbija, Mađarska i Kina, kao deo globalne incijative Jedan pojas, jedan put, čiji je cilj unapređenje povezanosti i saradnje država Evrope, Azije, Afrike.

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.