Prevoz KVARLJIVE ROBE železnicom – Brzi voz sa hladnjačom menja 30 kamiona

Transfesa Logistics pokrenula je novi brzi voz sa hladnjačom za dostavu osnovnih, higijenskih i medicinskih proizvoda sa terminala u Valensiji i Mursiji do Londona. Očekuje se da će ova železnička linija od Velike Britanije do Španije značajno smanjiti nivo emisije CO2, jer bi se njenim svakodnevnim saobraćanjem izbeglo kretanje čak 30 kamiona.

Za prelazak jedne rute potrebno je 72 sata. Pokretanjem ovih železničkih linija, Transfesa Logistics prilagođava svoje usluge trenutnoj potražnji, gde isporuka i transport prehrambenih proizvoda ima prednost kako bi se stanovništvo snabdelo potrebnim namirnicama, saopštila je kompanija. 

– Ovo je još jedan korak u razvoju naših međunarodnih koridora, čime se usluge šire na strateški segment. U Valensiji smo upravo otvorili skladište za prehrambene proizvode površine 2.000 m2. Železnica je sada više nego ikad najodrživije i najpouzdanije prevozno sredstvo – rekao je Bernd Hullerum (Bernd Hulerum), izvršni direktor Transfesa Logistics.

Transport hladnjačama odgovoriće na potrebe tura sa posebnim karakteristikama, poput kvarljive robe. Liniju zasad koriste različite kompanije koje se bave prevozom voća i povrća, a cilj je da se železničke operacije razviju, kako bi voz saobraćao svakodnevno. U tu svrhu ugrađena je lakša kutija tipa „Unit 45“, koja omogućava transport oko 30 kontejnera po vozu. Na ovaj način se može se obavljati transport različitih proizvodi i povećati kapacitet svake operacije.

Transfesa Logistics ima 66 centara u Španiji, Velikoj Britaniji, Portugalu, Francuskoj i Nemačkoj, gde se nalazi njen glavni akcionar – DB Cargo.