Prioritеt modеrnizacija žеlеzničkе vеzе izmеđu Srbijе i Grčkе

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je sa novim ambasadorom Grčke u Srbiji, Jorgosom Diakofotakisom, o saradnji dve zemlje u oblasti transporta i infrastrukturnom povezivanju regiona.

Potpredsednica Vlade je rekla da je infrastrukturno povezivanje uslov bržeg ekonomskog razvoja Srbije i celog regiona i da je važno da dve zemlje još bliže sarađuju u ovoj oblasti, naročito kad je reč o železnici.

– Imajući u vidu da je Srbija završila kompletan drumski Koridor 10, u narednom periodu prioritet je modernizacija železničkog Koridora 10. To je važno zbog regionalnog povezivanja, nižih transportnih troškova i stvaranja bolje veze između centralne Evrope i luke Pirej, preko Srbije –  rekla je Mihajlović, a navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ambasador Diakofotakis istakao je da je modernizacija železničke veze između dve zemlje jedan od prioriteta u bilateralnoj saradnji, imajući u vidu snažnu potrebu da se poboljša povezanost i skrati vreme putovanja. Na sastanku je bilo reči o predstojećoj zajedničkoj sednici vlada dve zemlje, kao i o bilateralnoj saradnji u ostalim oblastima transporta, pre svega u drumskom transportu.