Proizvođač teretnih vagona u PKS – Prezentacija kompanije „UralVagonzavod“ 11. decembra u Beogradu

Privredna komora Srbije u saradnji sa Trgovinskim predstavništvom Ruske Federacije u Srbiji, organizuje prezentaciju proizvodnog programa i potencijala ruskog holdinga „UralVagonzavod“, 11. decembra 2013. od 10 časova u prostorijama PKS Terazije 23 (mala sala II sprat), najavila je Privredna komora Srbije na svom sajtu.

„Uralvagonzavod“, čiji predstavnici su izrazili zainteresovanost za nastup na tržištu Srbije, saradnju sa srpskim kompanijama, institucijama i resornim ministarstvima, predstavlja kompleksan, integrisan sistem, koji objedinjuje preko 20 industrijskih preduzeća, naučno-istraživačkih instituta i konstruktorskih biroa u Rusiji i Evropi u oblasti vagonogradnje, mašinogradnje i namenske industrije.

U pitanju je jedna od najvećih naučno-proizvodnih korporacija Rusije, sa četiri konstuktorska biroa, uključujući glavni u delu proizvodnje teretnih vagona, kao i dva instituta, obuhvata multidisciplinarnu proizvodnju u oblasti novih modela transporta i specijalne tehnike, metalurgije, montaže vagona, mašinske montaže i remonta, proizvodnje mašina i alata i dr.

„Uralvagonzavod“ je na listi sto najvećih vojno-industrijskih kompleksa u svetu i zauzima poziciju lidera u domaćoj proizvodnji teretnih vagona.

 

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.