Prvi voz natovaren drvetom iz Nemačke za BiH

Austrijska Rail Cargo Group nedavno je po prvi put organizovala i izvršila transport drveta iz Nemačke u Bosnu i Hercegovinu, direktno u maglasku fabriku papira.

Kako je saopšteno iz RCG, trupci su utovareni na vagone na koloseku u Gisenu (centralna Nemačka). Nakon putovanja od 1.435 kilometara, rutom Pasau (Nemačka) – Spielfeld/Maribor (Slovenija) – Dobova/Savski Marof (Hrvatska) – Slavonski Šamac/Bosanski Šamac (Bosna i Hercegovina), pošiljka drveta je stigla na odredište – u veliku fabriku papira Natron-Hayat u Maglaju.

Put preko Austrije i Hrvatske bilo je 100% u rukama RCG, dok su partneri bili zaduženi za transport u drugim zemljama. Osim organizacije i izvršenja transporta, logistički stručnjaci Rail Cargo Group su se pobrinuli i za carinjenje, saopštila je ta kompanija.

Ovo je bio prvi probni voz takve vrste, a u planu su i nove isporuke u narednom periodu.

Tim stručnjaka specijalizovanih za industriju proizvoda od drveta zadužen je za projektovanje i organizovanje dobro osmišljenih, sveobuhvatnih rešenja za međunarodne transporte u RCG. Kao pouzdan partner šumarstva, drvne i papirne industrije i najveći prevoznik drveta u centralnoj Evropi, RCG se fokusira na ekološki transport železnicom, dodaje se u saopštenju.