Radna poseta luci Pirej: sastanak kompanija Srbija kargo, COSCO i PEARL

Luku Pirej u Grčkoj posetili su 4. i 5. juna generalni direktor Srbija karga Dušan Garibović, menadžer za saobraćajne poslove Saša Tomić i savetnica u kabinetu predsednice Vlade Srbije Sanja Dodig. Domaćini ovog skupa bili su predstavnici COSCO Shipping iz Šangaja i njihove logističke kuće za jugoistočnu Evropu, PEARL iz Atine, naveo je Srbija kargo na svom sajtu.

Kako je saopšteno na sajtu kompanije Srbija kargo, „održan je i veoma uspešan sastanak sa top menadžmentom, na kome je bilo govora o dosadašnjim poslovnim odnosima, koji su na visokom nivou, ali je i ocenjeno da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje, kao i izradu plana za buduće aktivnosti“.

Foto: Srbija kargo

Podsećanja radi, Srbija Kargo a.d. je od 2016. godine, pa do danas, eksluzivni prevoznik COSCO vozova. Svoju uspešnu saradnju sa ovim gigantom, započela je prevozom od oko 250 kontenerskih vozova na godišnjem nivou, od luke u Pireju do Srbije i dalje prema severnoj i centralnoj Evropi, da bi taj broj u 2021. godini narastao na skoro 1.300 prevezenih kontenerskih vozova. Iako je taj broj petostruko viši u odnosu na period od pre šest godina, svakako je intencija dalje povećanje obima prevoza, kao i dalja nadogradnja poslovnog odnosa, navode u Srbija kargu.

Izvor/foto: srbcargo