Rail Cargo Group povezuje Budimpeštu sa Rijekom

OBB Rail Cargo Grupa povezala je Budimpeštu sa Rijekom novom rutom u svojoj TransFER mreži. Kako se navodi u saopštenju, klijentima su sada dostupna pouzdana transportna rešenja između Mađarske i severnog Jadrana.

– Luka Rijeka je važno pretovarno čvorište za Južnu, Centralnu i Jugoistočnu Evropu. Novi TransFER Budimpešta–Rijeka znači da je RCG kreirao direktnu mrežnu vezu bez zaustavljanja za svoje klijente, uz nekoliko rešenja blok vozova, za pomorske tokove robe između mađarske prestonice i ove jadranske luke.

TransFER je posebno pogodan za kontejnere od 20 i 40 stopa. Prema rasporedu, planirana su dva povratna putovanja sedmično između BILK terminala u Budimpešti i terminala u luci Rijeka. Sa BILK terminala postoje dalje veze sa drugim destinacijama u Zapadnoj Evropi kao što su Neuss, Beč, Vels ili Ludvigshafen.

Imajući u vidu rast kontejnerskog saobraćaja ka i iz luke Rijeka, RCG je početkom godine otvorio i kancelariju na ovoj lokaciji, kako bi efikasnije i brže upravljao svim svojim operacijama iz jednog izvora, dodaje se u saopštenju.

Za više informacija posetite zvaničan sajt OBB. 

Foto: RCG/Zoltan Iro