Rekordan rast kombinovanog prevoza u 2021.

Tokom drugog kvartala 2021. godine, evropski sektor kombinovanog transporta postigao je rast od 23,43%, u odnosu na isti period 2020, kada su se dogodile prve blokade i ograničenja vezana za pandemiju, piše specijalizovani portal railfreight.com.

Iako se čini da su visoke cene nafte odigrale ulogu u očuvanju baze korisnika sektora stečene tokom pandemije, jasno je da se kombinovani transport, generalno, nalazi na uzlaznoj putanji: u prvom kvartalu 2021. godine ostvario je rast prometa od 3,17%, dok je u celoj 2020. ostvaren rast od 6,77% u odnosu na godinu ranije.

Intermodalni transport je sastavni deo sektora kombinovanog prevoza i što je veći njegov rast, to su bolji ukupni rezultati. Iako je regionalni prevoz važna stavka, u ovom segmentu najznačajniju razliku može doneti – interkontinentalni transport tereta.

Na primer, interkontinentalni intermodalni transport između Evrope i Kine je porastao za 31% tokom 2020. Ovaj rast donosi investicije i nove intermodalne terminale u Evropi, ojačavajući sektor kombinovanog prevoza i ostavljajući dugoročan trag koji je već sada vidljiv, a biće još intenzivniji u narednom periodu.

Kao što je Međunarodna unija za drumski i železnički kombinovani transport (UIRR) podvukla, za Evropu je i dalje ključno da stvori optimalno regulatorno okruženje za veći rast kombinovanog transporta. Paket Fit for 55 hrabar je korak u ovom smeru, a kombinovani transport već nudi provereno rešenje za ove potrebe, smatra Unija.

– Učenici na tržištu već sada ostvaruju smanjenje emisije CO2 od 65-70%, preselivši svoje lance snabdevanja sa isključivo drumskog na kombinovani prevoz. Transport elektrifikovanom železnicom i upotreba električne pretovarne mehanzacije, u kombinaciji sa korišćenjem električnih kamiona za first i last mile usluge, mogu da garantuju da će kombinovani transport bez ugljenik moći da postane svakodnevica u roku od jedne decenije – navodi UIRR, piše railfreight.com. 

Paket Fit for 55

Klimatski plan EU podrazumeva smanjenje emisije štetnih gasova za najmanje 55% do 2030. godine. Paket Fit for 55 je skup predloga za reviziju i ažuriranje zakonodavstva EU i pokretanje novih inicijativa s ciljem da se osigura da su evropske politike u skladu sa klimatskim ciljevima koje su Savet i Parlament Evrope dogovorili.

Korona stopirala podsticaje u Srbiji 

Tokom 2018. i 2019. država je subvencionisala projekte razvoja kombinovanog prevoza u Srbiji, a takva praksa trebalo je da bude nastavljena i u 2020, ali je pandemija omela planove. Sredstva od 120 miliona dinara, koja su bila budžetom opredeljena za subvencije, preusmerena su za potrebe „implementacije mera na suzbijanju negativnih efekata pandemije“. 

Podeli na društvenim mrežama: