„RZD Logistics“ predstavio ultra brzi voz za transport frigo kontejnera za Kinu

Kompanija „RZD Logistics“ je  20. oktobra pokrenula prvi ultra brzi voz za redovni transport frigo kontejnera na novoj kružnoj ruti, RUS Vorsino – CN Chengdu – RUS Vorsino. Za Kinu su poslati ruski slatkiši – čokolade, bombone, keks i vafl.

Sa teretnog terminala u Vorsinu, oblast Kaluga, frigo kontejneri odlaze do graničnog prelaza Zamzan-Uud (granica Rusija – Mongolija), gde se kontejneri pretovaraju na voz direktno za Kinu, Chengdu. Odatle dalje kamionima, kontejneri odlaze do Shanghai-a i Guangzhou-a.

„RZD Logistics“ proširuje svoje usluge na želenici, sa mogućnošću transporta roba koje zahtevaju temperaturni režim. Usluga je obezbeđena u okviru projekta Ruskog izvoznog centra čiji je cilj da podrži izvozno orijentisane kompanije, koje plasiraju svoju robu u Kinu.

– Kineska strana je takođe zainteresovana za razvoj izvoza, kao i ruski proizvođači, tako da je sasvim prirodno da se naša železnička usluga razvija velikom brzinom. Spremni smo da ruskim izvoznicima i kineskim uvoznicima, pružimo svu potrebnu logističku podršku, kako bismo olakšali njihovu saradnju. Na primer, naročito za ovu pošiljku, stručnjaci iz „RZD Logistics“ su preuzeli pripremu dokumentacije za izdavanje dozvola neophodnih za transport frigo kontejnera našeg partnera CDIRS, kineskog provajedera u Rusiji – objasnio je Viacheslav Valentik, CEO „RZD Logistics“.