Saradnja sa britanskom železnicom – Zajednički virtuelni samit u maju 2021.

Klaster železnica Jugoistočne Evrope (RCSEE) i Rail Alliance najavili su zajednički virtuelni samit železnica Jugoistočne Evrope i Ujedinjenog Kraljevstva.

Jednodnevna online konferencija biće održana 18. maja, a okupiće istaknute govornike. Događaj će obuhvatiti širok spektar tema, uključujući nove prilike za industriju dobavljača na železnici, planove za recipročne trgovinske posete tokom jeseni 2021, predstavljanje velikog broja značajnih železničkih projekata širom Jugoistočne Evrope itd.

Mreža za železnička istraživanja i inovacije Jugoistočne Evrope (SEERRIN), koju su zajednički osnovali klaster RCSEE i univerziteti u Beogradu, Zagrebu i Birmingemu, predstaviti aktuelna dešavanja i planove za razvoj širom regiona.

Od osnivanja 2020, SEERRIN je brzo uvećao broj članova, a sada obuhvata i univeritete i organizacije železničke industrije u celom regionu Jugoistočne Evrope.

Online samit zajednički organizuju klasteri RCSEE i Rail Alliance uz podršku Odeljenja za međunarodnu trgovinu Ujedinjenog Kraljevstva Britansko-srpske privredne komore, Mreže za železnička istraživanja i inovacije Jugoistočne Evrope i Univerziteta u Birmingemu.

Izvor: RCSEE

Pridružite se

Saznajte prvi najvažnije vesti, budite informisani. Pridružite se našoj Viber zajednici i prijavite za newsletter.