Siemens prodao 1.000. Vectron lokomotivu

Siemens Mobility nedavno je obeležio značajan jubilej – prodata je hiljadita Vectron lokomotiva. Kupac jubilarne lokomotive je Danish State Railways (DSB), a ta kompanija naručila je u ovoj turi ukupno 8 AC Vectron vozila.

Sve Vectron lokomotive napravljene su u Siemens-ovoj fabrici u Minhenu, a prva je isporučena 2012. godine. Do 4. maja, kompanija je prodala ukupno 1.003 komada, za 49 kupaca u 16 zemalja, navodi se u saopštenju.

– Prodaja 1.000. Vectron-a je uspeh koji dokazuje dugoročno poverenje i zadovoljstvo naših kupaca. Dizajnirane za rad širom Evrope, Vectron locomotive omogućavaju prekogranični transport bez izmena lokomotiva, omogućavajući ekološki i pouzdan železnički prevoz – rekla je Sabrina Soussan, izvršna direktorka Siemens Mobility.

Vectron se koristi i za teretni i putnički prevoz. Lokomotive se mogu isporučiti kao čisto električna verzija ili kao višesistemska varijanta. Sertifikovane su za rad u Austriji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Finskoj, Nemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Holandiji, Norveškoj, Poljskoj, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj , Sloveniji, Švedskoj, Švajcarskoj i Turskoj.

Uključujući i ovu novu porudžbinu, Vectron flota kompanije DSB porasla je na ukupno 42 lokomotive, navodi se u saopštenju kompanije Siemens. 

I domaće preduzeće Srbija Kargo u svom voznom parku poseduje Siemens Vectron višesistemske lokomotive. 

Foto: press.siemens.com