Srbija kargo: ECM sertifikat potvrdio bezbedno održavanje teretnih kola

Preduzeće Srbija kargo ispunilo je sve standarde i nakon uspešno završene sertifiakcione provere Direkcije za železnice postalo nosilac sertifikata za lice zaduženo za održavanje teretnih kola (ECM – Entity in Charge of Maintenance) i to prvi put na period od maksimalno mogućih 5 godina.

ECM je uspostavljen da bi se pojednostavili odnosi železničkih preduzeća, a kako podsećaju u preduzeću Srbija kargo, on ima važnu ulogu u evropskom železničkom sistemu – osigurava da su teretna kola bezbedna za saobraćaj i da se vrši najsigurniji sistem održavanja.

Srbija kargo ovim sertifikatom potvrđuje da je sistem održavanja njihovih teretnih kola prihvaćen unutar država članica OTIF (Intergovernmental Organisation for International Carriage by Rail) i to za sve četiri funkcije – upravljanje, razvoj održavanja, upravljanje održavanjem kolskog parka i izvršenje održavanja.

U prethodnom periodu Sektor za održavanje železničkih vozila (ZOVS) je sproveo niz aktivnosti u cilju ispunjenja zahteva i kriterijuma u vezi sa obnavljanjem ECM, među kojima su predavanja, edukacije i uvođenje novih standarda u sistemu održavanja, a sve to po preporukama evropske agencije za železnički saobraćaj.

– Imajući u vidu da se teretna kola preduzeća Srbija kargo održavaju u skladu sa međunarodnim propisima i veoma zahtevnim standardima ECM-a, sertifikat je izdat na maksimalno moguć period u trajanju od 5 godina, čime se malo ko od evropskih železničkih uprava može pohvaliti. Time smo dokazali da u sistemu održavanja teretnih kola stojimo rame uz rame sa najrazvijenijim železničkim preduzećima i dobili priznanje da u ovom momentu ispunjavamo sve uslove i to ne samo na održavanju, nego i na drugačijem pristupu i na razvoju u sistemu održavanja železničkih vozila – navodi se u saopštenju.

 

Podeli na društvenim mrežama: